Parkir Inap Bandara, Pindah!

Untitled
Beberapa bulan sebelumnya saya sempat menulis pengalaman menggunakan jasa parkir mobil inap di Terminal 2 Bandara Soekarno Hatta.

Liburan tahun baru kemarin, kami sekeluarga dengan pedenya mblusak-mblusuk mencari parkir mobil inap, dan ternyata setelah muter-muter nggak karuan,  parkir mobil inap bandara telah pindah ke area perkantoran Bandara Soekarno Hatta.

Bagi yang masih menemukan area parkir inap bandara di Terminal 1, dan 2 (mungkin juga 3) , jangan salah, itu hanyalah parkiran biasa yang ditongkrongi orang-orang yang tidak jelas, yah… mirip juru parkir liarlah.

Bila anda bertanya ke satpam, pasti langsung di arahkan ke area parkir inap yang berlokasi di area perkantoran Bandara Soetta.

Menemukan area parkir mobil inap di area perkantoran cukup mudah, bila anda mengendari kendaraan dari arah Terminal 1 dan 2 , area perkantoran tidaklah jauh, ikuti saja petunjuk jalannya. Setelah anda melewati Kantor Pos di sebelah kiri , Minimarket Indomart dan Warung  Es Teler 77 disebelah kanan, beberapa meter kemudian anda akan menemui area parkir mobil inap resmi Bandara Soekarno Hatta di sebelah kiri.

Tempatnya luas, tapi sayang tidak ada atapnya.

Setelah anda menaruh mobil di area ini, anda akan diberi karcis parkir dan diminta mencantumkan nomor telepon (handphone) yang bisa dihubungi. Pada karcis tersebut juga tertera nomor telepon selular yang ditulis tangan…

0821 1031 7040

Untitled

Pada awalnya, kami sedikit khawatir mengenai transportasi ke Terminal 1 yang pastinya sangat jauh, eh ternyata pihak penyedia jasa parkir mobil  inap menyediakan sarana trasportasi gratis berupa mobil minibus Toyota Avansa warna putih. Keren!

Setelah sampai Terminal 1, tidak lupa kami memberi tip pada sang supir Toyota Avansa Putih.

Empat (4) hari kemudian , setelah kami menginjakkan kaki kembali ke Bandara Soekarno Hatta dan menyelesaikan urusan bagasi, kami kembali khawatir mengenai  transportasi ke arean parkir inap, kami lalai menanyakan prosedur penjemputan.

Satu-satunya harapan adalah nomor telepon yang ditulis tangan pada karcis, eh ternyata ini nomor resmi parkir mobil inap bandara.

“Parkir mobil inap bandara, selamat sore, ada yang bisa dibantu?” begitulah sambutan  pertama nomor yang kami hubungi.

Segera kami beritahukan lokasi kedatangan kami, dan pihak pengelola dengan sigap menjawab akan menjemput kami di area yang telah kami sebutkan, oh iya tentunya kami informasikan juga ciri-ciri pakaian yang kami kenakan.

Tidak lama kemudian, Toyota Avanza Putih telah berhenti di depan kami…

Untitled

Setelah sampai di area parkir, masuk ke mobil, menyalakan mesin mobil dan berkendara ke arah ke pintu gerbang keluar parkir inap, petugas resmi menambahkan informasi mengenai durasi inap dan biaya yang harus kami bayar.

Pada karcis tersebut tertera 103 jam ( 4 hari lebih) dan biaya yang dikenakan Rp 206.000,- . Artinya tiap jam kami dikenakan biaya inap sebesar Rp 2000,-.

Bagi kami, biaya yang ditangggung sangatlah murah bila dibandingkan dengan kami harus menggunakan dua (2) buah taksi dari arah Bogor.

Update 11 Februari 2014.

Parkir inap bandara telah berpindah ke tempat yang lebih permanen, lokasinya bersebelahan dengan yang sebelumnya (bekas pool taksi). Bedanya tempat yang sekarang sudah dilengkapi dengan kanopi dan peralatan yang lebih memadai.

Letaknya tepat disebelah (sebelum) parkir inap yang bekas pool taksi, berada di seberang kantor resor polisi bandara Soekarno Hatta.

Update 16 Juli 2014.

Beberapa hari lalu, pada bagian komentar post ini ada yang menanyakan peta lokasi Parkir Inap Bandara. Simak peta dari Google Maps di bawah ini :

120 Comments Parkir Inap Bandara, Pindah!

    1. Ilene

      I’ll immediately snatch your rss as I can’t in finding your e-mail subscription hyperlink
      or newsletter service. Do you have any? Please allow me understand in order that I
      may subscribe. Thanks.

      Reply
  1. andy Nurrahman

    kebetulan saya mau ke luar kota jumat pagi pkl 4.00,, apakah untuk shuttle bus / mobil pengantar ke terminal-terminal keberangkatan tetap stanby pak? mohon info dan pengalamannya.

    Reply
      1. Humberto

        It’s really very complicated in this busy life to listen news on TV, thus
        I simply use the web for that purpose, and take the most recent news.

        Reply
      1. Horacio

        Attractive section of content. I just stumbled upon your
        site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account
        your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and
        even I achievement you access consistently quickly.

        Reply
  2. Oloan Siagian (Bang Olie)

    Big tq atas info nya, karena pada bulan Juni 2013 sy & kel hendak liburan selama 4 harian, memang lebih baik pndaraan sendiri. Tq

    Reply
  3. Oky

    Thanks infonya mas. Smlm saya jg konfirmasi ke CS Angkasa Pura di 021 5505179 (saya dpt itu dr sebuah blog, lupa namanya) kalau semua parkir inap hanya ada di tempat yg mas tulis ini.

    Alhamdulillah sdh dpt info dr tulisan ini. Salam.

    Reply
  4. yanus

    Tambahan info…kalau pulang dan pergi di terminal 3, ada baiknya parkir inap di terminal 3 karena disana juga ada tempat parkir inap, pengelolanya sama spt yg diinfokan penulis, tapi yg di terminal 3 ada canopy nya. Biaya juga sama 2.000/jam

    Reply
  5. Anie

    Makasih info nya Pak, baru pertama parkir inap di T2, biasanya di T3, btw, sekarang nomor telepon pick up nya udah di print gak ditulis tangan lagi, tapi di print, dan bulan desember nanti pindah lagi ke lokasi baru yang ada atap nya 🙂

    Reply
  6. jacky

    bulan anuari apakah parkir Inap T2 masih di eks pool taksi, atau pindah kemana ya.,,,rencana saya mau pakai parkir inap dan rencana datang jam 2 Pagi,. apakah mobil yg antar dari parkir inap melayani antar ke T2..

    terima kasih

    Reply
  7. Leopold S

    Terima kasih banyak mas informasinya.
    Sangat berguna. Apakah mas ngedrop keluarga dulu di terminal baru ke parkir inap?
    Saya ini sekeluarga ber-enam, khawatir kalau shuttle ke terminalnya terbatas.
    makasihmas ya

    Reply
    1. diditho

      lebih efisien ngedrop dulu pastinya. apalagi bila banyak koper dll. kalau tidak, juga nggak masalah, mobil antar jemputnya avanza/zenia dan tidak terlalu padat.

      Reply
  8. padmiarso M. Wijoyo

    Makasih Mas Dhito dan Mas Yanus, informasinya sangat berguna, kebetulan besok pagi saya mau parkir inap di terminal 3.

    Reply
  9. Donny

    Pak Ditho kalau dari arah keluar gerbang tol (dari bdg /Jkt)harus belok kiri utk masuk kawasan terminal bandara atau lurus. Sekiranya lurus gampang mencarinya atau sulit .

    Terima Kasih
    Maret 2014

    Reply
  10. Donny

    Pak Ditho kalau dari arah keluar gerbang tol (dari bdg /Jkt)harus belok kiri utk masuk kawasan terminal bandara atau lurus. Sekiranya lurus gampang mencarinya atau sulit pak.
    Kebetulan saya mau ke terminal 2

    Terima Kasih
    Maret 2014

    Reply
    1. diditho

      bila dari arah gerbang tol, lurus saja, tidak masuk terminal. Nanti ketemu bunderan, nah itu ambil yang lurus, itu menuju area perkantoran.

      Reply
  11. yanti

    Bang ty dong. Minggu dpn sy rencana mau parkir inap. Berangkat dr terminal 3. Kedatangan di terminal 2. Sebaiknya dmn sy inapkan kendaraan sy? Dari yg saya baca dr testimonial Bp, parkir inap yg resmi itu hanya yg di gedung dan lokasi parkir terminal 3. Yg ada dilokasi parkir terminal 1 &2 tdk resmi. Apa betul keadaan masi demikian? Mohon infonya yaa. Thx

    Reply
    1. diditho

      Terminal 3 masih ada, untuk Terminal 1 dan 2 sebaiknya menggunakan fasilitas parkir inap yang baru, di bekas pool taksi seberang kantor polisi resor bandara.

      Fasilitasnya sudah oke, ada antar jemput dan parkirannya ada kanopinya.

      Reply
          1. Lela

            Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
            I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

      1. weight loss tips

        Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t
        loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.

        I’ve tried it in two different browsers and both
        show the same results.

        Reply
    2. Wilma

      Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you
      know a few of the pictures aren’t loading correctly.
      I’m not sure why but I think its a linking issue.
      I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

      Reply
  12. CaCa

    Parkir inap di terminal 3 masih ada ga mas? kebetulan sekeluarga mau traving keberangakatan dn kedatangan melalui terminal 3

    Reply
      1. Felipa

        If some one wants expert view concerning
        blogging after that i recommend him/her to pay a quick visit this weblog, Keep up the
        fastidious work.

        Reply
      2. Maggie

        Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with?
        I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers
        and I must say this blog loads a lot quicker then most.

        Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable
        price? Thank you, I appreciate it!

        Reply
  13. cambogia goes

    Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent,
    as well as the content!

    Reply
  14. regal energy llc complaints

    We are a group of volunteers and starting a brand new
    scheme in our community. Your web site offered us with useful info to work on. You’ve done
    a formidable process and our whole neighborhood will be grateful to you.

    Reply
  15. Sherri Gooseberry

    Hiya very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..I’ll bookmark your website and take the feeds also? I amm sastisfied tto find numerous helpful info right here in the post, we need develop more strategies onn this regard, tganks for sharing. . . . . .My webpage; seo stoke on trent

    Reply
  16. Stephaine

    Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m
    thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still
    new to everything. Do you have any helpful hints for
    novice blog writers? I’d definitely appreciate it.

    Reply
  17. Bennett Kantor

    Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote tthe ook in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is wonderful blog.A fantastic read. I’ll certainly bbe back.My webpage … Isabella

    Reply
  18. Gia Ransome

    hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here.I did however expertise a few technicall issues using this website, since I experienced to reload tthe web site many times previous to I could gget it to load properly.I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I amm complaining, but slow loading instances times will vrry frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketying with Adwords.Angway I am adding this RSS to my email and cohld look out for a lot more of your respective fascinating content.Make sure you update this abain very soon.Visit my wweb blog http://geminiwomen47.ampedpages.com/Roofs-Questions-Answered-In-This-Article-1016629

    Reply
  19. Wilhemina Heaney

    I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get set up?I’m assuming having a blog like yours would costt a pretty penny?I’m not verry web savvy so I’m not 100% positive.Any suggestions orr advice would be greatly appreciated. Thank youmy blog seo services

    Reply
  20. Hattie Farrelly

    great put up, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not understand this. You should proceed your writing.I am confident, you have a great readers’ base already!my blog :: seo

    Reply
  21. Bennie Fitzwater

    excellent post, very informative. I’m wondering why thhe other specialists of this sector don’t notice this. You must continue your writing.I am sure,you have a huge readers’ base already!Also visit my weblog – Tabitha

    Reply
  22. Shaunte Thwaites

    certainly like your website however you have tto check the spelling on quite a feww of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find iit very bothersome to tell thhe reality on the other hand I’ll certainly coome again again.Feel fre to surf to my web-site roofers

    Reply
  23. Brittany Lefebvre

    Its like you read my mind! You seem to understand a lot approximately this, such as you wrote the guide in it or something. I feel that you can do wiith a few % to force the message home a bit, however instead of that, this is magnificent blog. A great read. I wioll definitely be back.my web page: http://www.dailystrength.org

    Reply
  24. Kerstin

    It’s remarkable to go to see this site and reading the views of
    all colleagues on the topic of this post, while I am also keen of getting know-how.

    Reply
  25. Rory Trollope

    Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and yyou are juswt too fantastic. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise.I can not wait to rdad far more frdom you.This is actually a terrific site.Here is my blog; http://newhive.com

    Reply
  26. Stefanie Holtermann

    I have been exploring foor a little bitt for any high-quality articles or weblog posts in this kind of house .Exploring iin Yahoo I ultimately stumbled upon this website. Studcying this information So i’m satisfied to convey that I’ve a vedry just right uncanny feeling I discovered exaftly what I needed.I so much no doubt wwill make sure to do not overlook this web site and give it a glance regularly.my homepage; interpacu.com

    Reply
  27. brian hardwick regal energy

    Wonderful items from you, man. I have take into accout your stuff
    prior to and you are just too wonderful. I actually like what you’ve received right here, really like what you are saying and the
    way in which during which you say it. You’re making it
    enjoyable and you still take care of to keep it sensible.
    I can’t wait to learn far more from you. That is really a terrific web site.

    Reply
  28. Julie Nolte

    Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say thyat I’ve tryly enjoyed surfing aroujnd your blog posts.In any case I’ll be subscribing in your rsss feed and I hope you write once more very soon!Also visitt my blog post :: Oren

    Reply
  29. Ngan Jeppesen

    Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to end you an e-mail. I’ve got some recommendations forr your blog you might be interested in hearing.Eithher way, greawt website and I look forward to seeing it improve overr time.Here iis my web site :: search engine optimisation

    Reply
  30. Elvin Leija

    Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you rrelied on the video to make your point. You definitely know whawt youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?Also visit my web site Tamie

    Reply
  31. Robyn Parkes

    Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter annd said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.There was a hermit crab inside and it pinched hher ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!Take a look at my blog post :: http://genius.com

    Reply
  32. Shantae Omar

    Hey there I am so deliighted I found your blog page, I really found yoou by error, while I was researching on Aol for sometying else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb jo.Here is my blog post http://www.brownpapertickets.com

    Reply
  33. Columbus Schnell

    Hiya! I know this is kida off topic however , I’d figured I’d ask.Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I fdel we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an email. Ilook forward to hearing from you!Terrific blog by tthe way!Feel free to visit my weblog … http://www.caflore-elgg.dreamhosters.com

    Reply
  34. Brittany Lindquist

    I am not sure where you are getting your info, but good topic.I needs to spend some timje learning more or understanding more. Thanks for great information Iwas looiking for this information for my mission.my web-site … used tyres

    Reply
  35. Salvador Braddon

    Can I just say what a comfort to uncover somebody who actually understands what they’re discussing on the web.You actually understand how to bring an issue tto light and make it important.A lot more people must check this out and understand this side of the story. I was surplrised that you aren’t more opular since you definitely possess the gift.Here is my web blog; https://foursquare.com/user/187172640/list/why-you-need-to-treat-part-worn-tyres-with-caution

    Reply
  36. Florida

    Hello! I just would like to give you a huge thumbs up for the
    excellent info you’ve got right here on this post.

    I’ll be coming back to your site for more soon.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *